Waar ga jij dit jaar heen op zomervakantie? Er zijn heel wat bestemmingen waar Nederlanders traditioneel graag heen gaan om hun zomers door te brengen. Een voorbeeld hiervan is Spanje. Je kunt in dit land dan ook terecht voor verschillende soorten vakanties en daarom is het ook zo’n geliefd vakantieland. Twijfel je om deze zomer Spanje te bezoeken? In deze blog kun je wat inspiratie opdoen en misschien kies jij ervoor om snel naar dit prachtige land af te reizen! 

Zon, zee en strand

Wil je dat jouw zomervakantie vooral bestaat uit zon, zee en strand? Nou, dan zit je in Spanje goed! Dankzij de zuidelijke ligging is zon bijna gegarandeerd, waarbij je zelf een beetje in de hand kunt hebben hoe warm je het wilt hebben. Ga je voor de meeste zon en de hoogste temperaturen en reis je helemaal naar het zuiden? Of ga je voor het iets gematigde noorden of midden van het land? Iedere streek heeft in de zomer genoeg zonuren om er echt een zomervakantie van te maken, en de kust is lang genoeg om voor iedereen een plekje op het strand te vinden.

Je kunt kiezen voor de meest bekende, en daarmee ook meest massale plekjes langs de kust. Er zijn echter ook nog genoeg gebieden, ook langs de kust, die wat minder massaal bezocht worden en waar je wat rustiger kunt genieten. Hoeft die zee van jou niet zo nodig? Overweeg dan eens een verblijf wat meer in het binnenland. Hier valt nog genoeg te ontdekken!

Spanje is meer dan de costa

Alhoewel de meeste Nederlanders in de bekende kustplaatsen terechtkomen, is Spanje natuurlijk meer dan dat. Er zijn prachtige grote steden, denk aan Barcelona, Madrid en Valencia, maar ook enorm veel kleinere steden en dorpjes die een bezoekje meer dan waard zijn. Of je nou een grote of kleine stad bezoekt, de Spaanse cultuur is overal te vinden.

En wat dacht je van de Spaanse wijn? Als wijnliefhebber denk je misschien eerder aan Frankrijk als vakantiebestemming, maar helemaal terecht is dat eigenlijk niet. Ook Spanje heeft namelijk een heel rijke wijncultuur. Een heerlijke Spaanse rode wijn, Rioja is wellicht het meest bekend, maakt je vakantie compleet, al kun je natuurlijk ook voor een lokaal wit wijntje gaan. Combineer het met gerechten uit de Spaanse keuken en dompel je onder in al het moois dat Spanje te bieden heeft. Genoeg zon, zee en strand, maar ook cultuur, natuur en heerlijk eten en drinken.