De twintiger jaren zijn een tijd van overgang en verandering. Het is een decennium waarin je uitzoekt wie je bent, wat je wilt zijn, en hoe je je leven wilt leiden. Maar het is misschien ook de laatste kans om dingen te doen die je twintiger jaren wat betekenis geven – voor ze voorgoed wegglippen.

Hier is onze lijst van 5 dingen die elke vrouw in haar twintiger jaren zou moeten doen:

Tenminste één keer solo reizen

Solo reizen is niet alleen leuk en opwindend; het geeft ook mensen die te verlegen of te bang zijn een kans om buiten hun comfort te treden streken. Het helpt je om jezelf en de wereld om je heen te leren kennen, en het kan een levensveranderende ervaring zijn. Als je op het hekje staat om een soloreis te maken, doe het dan gewoon! Het ergste wat kan gebeuren is dat je uiteindelijk vroeg thuiskomt. Maar ik durf te wedden dat als je er eenmaal op uit bent en begint te verkennen, je verslaafd zult zijn en door zult willen gaan.

Volg een interessante les of sluit je aan bij een club

Één van de beste manieren om nieuwe dingen te leren (en nieuwe mensen te ontmoeten) is je in te schrijven voor een interessante les of lid te worden van een club. Dit is een geweldige manier om je horizon te verbreden en iets nieuws te proberen – of het nu gaat om leren stijldansen of Indiaas eten koken. Je weet nooit wat je uiteindelijk leuk zou kunnen vinden tot je het probeert, dus ga je gang en schrijf je in voor die pottenbakkersles of wijnproefclub.

Ga op avontuur

Een avontuur hoeft niet altijd een trektocht door de jungle of skiën op een zwarte diamanthelling in te houden. Het kan iets simpels zijn als een roadtrip maken met je vrienden of kamperen in je achtertuin. De sleutel is dat je iets doet wat je nog nooit eerder gedaan hebt en waar je hart sneller van gaat kloppen. Dus gooi de voorzichtigheid in de wind, en ga die bungeejump of skydive doen die je altijd al hebt willen doen.

Breng tijd door met familie en vrienden

Familie en vrienden zijn de mensen die er het meest toe doen in ons leven, en het is belangrijk om tijd voor hen te maken. Of je nu bij de koffie bijpraat, een weekendje weg gaat, of gewoon thuis wat rondhangt, quality time met de mensen van wie je houdt is van cruciaal belang. Ze helpen je door goede en slechte tijden heen, en ze zullen er altijd voor je zijn.

Leef het leven met volle teugen

Deze spreekt voor zich – maar zorg ervoor dat je je leven ten volle leeft! Stel het doen van dingen die je gelukkig maken niet uit omdat je denkt dat je later meer tijd zult hebben. Je weet nooit wat er kan gebeuren, dus ga erop uit en doe die dingen nu. Dans in de regen, koop dat vliegticket naar Parijs, of spring volledig gekleed in dat zwembad. Het is je leven, dus leef het zoals je wilt.

De twintiger jaren zijn een tijd van verkenning en groei, en het is belangrijk er het beste van te maken. Dit zijn een paar goede tips om je op weg te helpen, maar laat het daar niet bij! Blijf ontdekken en nieuwe dingen proberen, en voor je het weet zijn je twintiger jaren voorbij. En dan ben je klaar om die doelen voor dertigers aan te gaan pakken.